Project

Nieuwe bestemming voor de Watertoren in Stadskanaal

De gemeente heeft aangegeven mee te werken aan de restauratie en herbestemming van de watertoren

Deze watertoren is een ander mooi voorbeeld van een door een externe partij gerealiseerd project waar wij met belangstelling naar kijken. Begin 2017 hebben twee initiatiefnemers een plan voorgelegd bij de gemeente voor de herbestemming van de watertoren. Het plan bestond uit de realisatie van een woonruimte, een kantoor en een kleine horecagelegenheid. Het plan moet zorgen voor een meerwaarde voor Stadskanaal. Op deze manier wordt de monumentale waarde van het gebouw behouden. Hierdoor blijft een stukje cultureel erfgoed behouden.

Een passende invulling

Het nieuwe plan vormt een goede invulling voor de watertoren. Tot op heden werd het voornamelijk gebruikt als toeristische attractie waar mensen kunnen genieten van het uitzicht en zelfs de toren kunnen beklimmen. Door de toevoeging van een horecafunctie kan er een meerwaarde gecreëerd worden voor de touristen, wat er toe kan leiden dat er meer mensen aangetrokken worden. Alle aanpassingen zullen zorgvuldig verricht worden met behoud van de historische waarde en de attracties. De huidige bestemming van het pand sluit niet aan op de nieuwe beoogde functie. De gemeente werkt daarom mee aan de procedures voor het herbestemmen van het pand.

Foto: Google Street View

Dit is geen project van Marcel van Hooijdonk maar dient puur ter inspiratie.

Datum: 

20 maart, 2018

Datum: 

20 maart, 2018

Bekijk onze diensten

Gerelateerd nieuws

Gerelateerd project

Graansilo Watermann

Deze voormalige graansilo in Bad Nieuweschans krijgt een nieuwe bestemming. De Graansilo is in 1946 gebouwd en wordt nu beschouwd als een rijksmonument.

Dit project bekijken
Terug naar projecten overzicht