Verschillende woningbouwprojecten worden stil gezet dankzij hoge bouwkosten

De hoge woningnood in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er veel grote woningbouw projecten in Nederland van start zijn gegaan. Alleen niet voor lange tijd, de hoge bouwkosten zorgen ervoor dat veel projecten even op de lange baan zijn geschoven. In veel gevallen trekken investeerders zich terug omdat de kosten te hoog eindigen.

Vastgoedmarkt.nl is langs verschillende woningbouwprojecten gegaan in de grote steden van Nederland. Met als conclusie dat een groot deel van deze projecten zijn stil gelegd. Beleggers durven geen beslissingen meer te nemen door de huidige omstandigheden waardoor veel projecten stil komen te liggen. Ook de onzekerheid over nieuwe regels uit Den Haag en gemeentes spelen een grote rol naast de kosten.

Grote belangen

Vooral internationale beleggers schuiven de woningbouwprojecten voorlopig even op de lange baan. Momenteel overwegen zij of de investeringsbeslissingen in Nederland wel genoeg voor ze op leveren. De projecten die stil zijn gelegd hebben een waarde van vele miljarden en daarom spelen er ook grote belangen bij.

Markt veranderingen

De markt is de laatste tijd enorm veranderd door stijgende rentes en bouwkosten, reguleringsmaatregelen en een groot aantallen bezwaarprocedures. Door deze ontwikkelingen is het dan ook nog maar de vraag of er nog wel zoveel plannen in ontwikkeling zijn in Nederland. Betrokkenen denken dat er op het moment maar liefst achter de helft van alle bouwplannen vraagtekens worden gezet.

Het kabinet had grootse bouwplannen en deze stilgevallen projecten komen dan dus ook als een mokerslag aan. De 900.000 woningen die in de komende acht jaar gerealiseerd moeten worden zal op deze manier dan ook niet worden behaald. Daarom is het kabinet momenteel druk op zoek naar een oplossing.

Marcel van Hooijdonk

Ook Marcel van Hooijdonk merkt bij het transformeren van oude panden dat de bouwkosten zeer zijn gestegen. Het speelt bij veel mensen een grote rol, terwijl Nederland nu juist in een grote woningnood zit. Het is daarom van groot belang dat er gebouwd blijft worden.

Marcel van Hooijdonk heeft momenteel nog een groot aanbod aan woningen beschikbaar in verschillende steden. Om dit aanbod zo goed mogelijk bij de zoekers te brengen heeft hij drie specifieke websites gemaakt voor Leiden, Utrecht en Amsterdam. Bekijk het aanbod in de specifieke steden op:

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.