Ruim 200.000 huizen staan leeg in Nederland ondanks het woningtekort

De wachtlijsten voor huurwoningen lijken eindeloos op te lopen nu dat een huis kopen bijna niet meer te doen is. Het kopen van een huis is tegenwoordig heel duur waardoor het voor vele onmogelijk is. Ondanks het woningtekort staan er toch ruim 200 duizend woningen leeg. 

Vaak zijn deze leegstaande woningen niet altijd beschikbaar. Daardoor zal in de praktijk het aantal leegstaande woningen iets lager zijn dan berekend.  Een groot deel van de 200.000 woningen staan nog niet eens langer dan één jaar leeg. De oorzaken dat ze nu wel leeg staan kan een verbouwing of een verhuizing betekenen bijvoorbeeld.

Oplossing

Vanwege verschillende redenen is het dus niet zo makkelijk als het lijkt om het woningentekort op te lossen. Veel van de 200.000 woningen staan tijdelijk leeg of zijn niet meer geschikt. Hierdoor kan het woningentekort niet gemakkelijk worden opgelost met de leegstaande panden.

Marcel van Hooijdonk is al een aantal jaar bezig om deze leegstaande woningen, waar niet meer in geleefd kan worden, op te kopen en ze te transformeren in een leefbare (studenten)woning. Door dit te doen pakt hij twee vliegen in één klap. Het woningtekort en de leegstaande panden in Nederland worden op deze manier beide aangepakt. Ben jij nu benieuwd naar het aanbod van Marcel van Hooijdonk? Neem dan een kijkje op de volgende websites:

 

Gerelateerd nieuws