Marcel van Hooijdonk toont bewondering voor inventieve student

“Student biedt vastgelopen woningmarkt een duurzame oplossing”.  In de categorie ‘berichten die Marcel van Hooijdonk laten glimlachen’ is dit er één van.

Door toenemende behoefte aan wooncomfort en mobiliteit ziet de éénentwintigjarige student Arjan een gat in de krappe woningmarkt. Hij introduceert daarom het concept: ‘Customized container solutions’. Ik laat me graag inspireren door dit soort initiatieven.

Marcel van Hooijdonk | Een inventieve student komt met een concept tegen de krapte op de woningmarkt

Duurzaamheid en wooncomfort

Op het kantoor van ‘Marcel van Hooijdonk Real Estate’ is het initiatief van deze jonge ondernemer wel eens eerder onder de aandacht gebracht. Zijn focus lag toen vooral bij tijdelijke en mobiele huisvesting, maar nu hij het concept verder heeft uitgewerkt wordt het pas écht interessant.  Duurzaamheid, luxe en wooncomfort op maat zijn actuele, en voor deze woningen onderscheidende, speerpunten.

Tochtbunkers

Zeecontainers inzetten als woonruimte is immers niet per se revolutionair. Ik herinner een vergelijkbaar project in Utrecht; Spaceboxen. Onder de bewoners stonden ze beter bekend als de ‘Tochtbunkers’.  Binnen waaide het er harder dan buiten en als de buren de muziek aanzetten kwamen ze bij jou feesten omdat ‘het dan pas écht lekker door dreunt!’. Ondanks deze ongewenste dolby surround-service en 4 seizoens-airco bleef de essentie van deze containerwoningen wel gewaarborgd: goedkope woonvoorzieningen voor studenten’.  

En dat is prima natuurlijk. Het doet me denken aan de tijd dat mensen Marcel van Hooijdonk nog kennen als eerstejaars scheikundestudent. Mijn 8m2 kamertje was ruim genoeg voor mijn studieboeken en het incidentele bezoek dat ik kreeg. Bovendien bood dit mij ondanks het gebrek aan ruimte en comfort wel financiële voordelen; wat ik op dat moment belangrijker vond. 

Vaker verzoeken alleenstaanden en ouderen bij Marcel van Hooijdonk RE

Maar zijn studenten de enigen die vrijwillig in een kleine woonruimte gaan wonen? Uit de aanvragen die binnenkomen bij Marcel van Hooijdonk Real Estate lijkt dat in ieder geval niet.

Nooit eerder telde Nederland zo’n hoog percentage van alleenstaanden. Hetzelfde geldt voor ouderen. Wij merken juist dat, zeker deze groepen, vaak helemaal geen bezwaar hebben tegen kleiner wonen. De weerstand zit hem mijns inziens voornamelijk in de gebreken die vaak met kleine woningen gepaard gaan: waardevastheid, onderhoud, duurzaamheid, etc.

De 21-jarige Arjan maakt daarin dus onderscheid. Met op maat gemaakte oplossingen biedt hij woningen en kantoorruimtes op maat die duurzaamheid en wooncomfort bieden en luxe uitstralen. De student toont zich toch hiermee een innovatief ondernemer met oog op de toekomst.

Ben je net als Marcel van Hooijdonk enthousiast over dit project?

Neem dan ook eens een kijkje bij de andere projecten die op de persoonlijk website van Marcel van Hooijdonk worden besproken. Hier vind je zowel grote als kleine gerealiseerde projecten waarover ik graag mijn professionele visie als vastgoedhandelaar deel.

Blijf op de hoogte!