Voorlopig geen studenten in het Fraterhuis

Drie jaar geleden kocht Marcel van Hooijdonk een mooi, monumentaal pand aan in Deurne. Er waren grootse plannen; het pand zou niet langer leeg staan. Het zou nuttig gebruikt worden. Het pand zou omgebouwd worden tot een sfeervol appartementencomplex voor studenten.

Helaas moest Marcel afgelopen week een ‘nee’ van de gemeente Deurne incasseren. De verbouwing kan voorlopig niet doorgaan.

Voorlopig nog geen studenten in het Fraterhuis Marcel van Hooijdonk

Voorlopig geen verbouwing

Al eerder werden aanvragen afgewezen en bouwplannen stopgezet. Marcel laat het er voorlopig bij zitten. “Bij een monument als dit komen veel partijen kijken,” zegt hij. “De eigenaar, de gemeente, de monumentencommissie… Alleen wanneer iedereen een positieve houding heeft en probeert samen te werken kan zo’n project succesvol verlopen.”

Woningbouwplannen nooit vlekkeloos

De woningbouwplannen voor het pand zijn nooit vlekkeloos verlopen. Al eerder diende Marcel sloop- en wijzigingsaanvragen in. Dit is nooit een eenvoudig proces omdat bijvoorbeeld niet zomaar elementen gesloopt mogen worden omdat ze onderdeel zijn van het monument.

Toekomstplannen

Wat Marcel in de toekomst met het pand wil doen weet hij nog niet. Hij houdt het sowieso nog aan. Er is nog niks bekendgemaakt over het schrappen van de plannen. Wellicht gaat er wat meer tijd overheen voordat studenten hun intrek nemen in het Fraterhuis. Of wellicht komt Marcel met andere plannen voor het monument. Het zou natuurlijk zonde zijn als zo’n pareltje in Deurne niet nuttig gebruikt wordt.  

Blijf op de hoogte!