Tinfabriek Naarden | Marcel van Hooijdonk

Marcel van Hooijdonk tipt onze redactie regelmatig met inspirerende of opvallende herbestemmingsprojecten. De oude Tinfabriek in Naarden is zo’n project die zeker het vermelden waard is. De oude fabriek is gebouwd in 1956 en was nog tot 2017 in productie.  Het pand heeft door daadkrachtige uitvoering van het plan van herbestemming niet lang leeg hoeven staan.

Door de herbestemming biedt het pand sinds twee maanden een plek voor (tijdelijke) werkplekken en congreszalen.  Een autodealer heeft de zogenaamde ‘Tinhal’ bovendien fraai omgevormd tot ontmoetingsplek voor autoliefhebbers. 

Tinfabriek Naarden Marcel van Hooijdonk

Fabriek van gisteren biedt plaats aan autodealer van morgen

Marcel van Hooijdonk: “De herbestemming van de tinfabriek is een duurzaam project waar het hart van autoliefhebbers ongetwijfeld sneller van gaat kloppen.” 

 

Met het behoud van de klassieke elementen van de oude fabriek zou je het niet snel verwachten; een hypermoderne autodealer. Met het gebruik van VR in het ‘experience center’ en een videowall stelt de klant zijn eigen droomauto samen. Natuurlijk staan er ook de nieuwste  showroommodellen in de gigantische hal opgesteld. Zelfs voor autoliefhebbers zonder koopintentie is de fabriek  dan ook zeker een bezoekje waard.

 

Duurzame herbestemming

Duurzaamheid stond bij het ontwerp van deze herbestemming hoog op de agenda. ‘Dat is een makkie’ zou je zeggen. Een fabriek waar voorheen tin werd omgesmolten, met een energierekening van 1.400.000 KWH per jaar is al snel een stuk duurzamer.

 

Maar zo gemakkelijk maakt de nieuwe eigenaar er zich niet van af.  Met de toepassing van nieuwe technologieën is geprobeerd het complex zo duurzaam mogelijk te maken. Met het gebruik van zonnepanelen, een warmtepomp en de geoptimaliseerde isolatie van het pand is de energiebehoefte geminimaliseerd. Zelfs de gasaansluiting in het kantoorgebouw is afgesloten.

 

Meer lezen van Marcel van Hooijdonk?

Op onze website plaatsen wij regelmatig inspirerende, opvallende en eigentijdse herbestemmingsprojecten. Meer lezen van Marcel van Hooijdonk? Houd dan ons blog in de gaten. Tips en vragen kunt u sturen naar info@zuylenstaete.nl.

Blijf op de hoogte!

Notice:Undefined variable: aReturn