Marcel van Hooijdonk halveert huur voor kroegeigenaren

Huurbaas Marcel van Hooijdonk geeft een steuntje in de rug voor kroegeigenaren Inge en Leo. De trotse eigenaren van Ierse pub Mad Molly's hebben te lijden onder de coronacrisis. Van Hooijdonk heeft daarom besloten om de maandelijkse huur de komende twee maanden te halveren, omdat Mad Molly's noodgedwongen gesloten is.

"Het is fantastisch, ik had het niet verwacht", vertelt Inge aan Omroep Brabant. Vijf jaar zit het koppel in de kroeg in de Schoolstraat. De uitbaters moeten het vooral hebben van vaste klanten, die door de coronamaatregelen niet welkom zijn. De kosten lopen gewoon door. Leo: "Voor heel veel café's wachten de komende maanden grote problemen."

Naast het noodpakket dat de overheid beschikbaar stelt, kwam huurbaas Marcel van Hooijdonk deze week met nog meer goed nieuws. "Zij huren al vijf jaar en het contact is erg prettig", aldus Van Hooijdonk over zijn gebaar aan Mad Molly's. "Ik begrijp dat dit voor hen een moeilijke situatie is. Die kan ik niet helemaal oplossen, maar ik kan ze wel een steuntje in de rug geven."

"Hij vroeg in eerste instantie of we het allemaal wel gingen redden", vertelt Inge. "En toen kwam hij met dat aanbod. Ja, dat is super sympathiek." Leo vult zijn vrouw aan: "Fantastisch, ik had het niet verwacht. Het is belangrijk, want er komt geen geld binnen."

Bekijk hier meer nieuws