Woningtekort wordt onderschat

Ook woningcoörperaties komen inmiddels tot de conclusie dat het woningtekort onderschat is. Uit een recent artikel in het NH Nieuws wordt dit gegeven bevestigd.

"We hebben ons te veel laten leiden door huishoudensprognoses, maar op het moment dat die binnen zijn, zijn die niet meer actueel", aldus Van Schaik. Marcel van Hooijdonk probeert als ondernemer het woningtekort tegen te gaan, door te investeren in de particuliere huursector. Met succes.

De vraag is groot. Gemeenten kunnen met nieuwbouw de vraag nauwelijks aan en áls er dan woningen beschikbaar zijn, heeft niet iedereen de goed gevulde portemonnee om een huis aan te schaffen. De huursector biedt hier uitkomst.

"Door woningzoekers een alternatief te bieden, merk je dat de particuliere huursector werkt", aldus Van Hooijdonk. "Er is veel interesse."

Daarom blijft Marcel van Hooijdonk actief op de huizenmarkt. Wanneer kansen zich aandienen, zal hij niet terugdeinzen. "Leegstaande panden kopen, transformeren en verhuren. Zo kunnen we kwetsbare groepen, zoals studenten en starters, een alternatief bieden. Een dak boven hun hoofd."

Blijf op de hoogte!