Emiel Quekel
Interview met student in Utrecht

Referentie

Interview: Emiel Quekel

Student Emiel trekt van Haarlem naar Utrecht en neemt Marcel van Hooijdonk Real Estate met zich mee.

Creative Business student Emiel Quekel (21) zit in het tweede jaar van zijn studie, als hij ons vertelt dat hij inmiddels al even gesetteld is in Utrecht. Emiel volgde eerst een soortgelijke studie in Haarlem, International Music Management, waar hij na het behalen van zijn propedeuse besloot zijn studentenleven voort te zetten aan de Hogeschool van Utrecht. Hier werkt hij nu richting zijn minor en stage.

“Het is een soort business opleiding, gericht op de toekomst. Gemaakt voor banen die er nu nog niet echt zijn”, begint Emiel als we hem vragen naar zijn vrij onbekende studie. “International Music Management is vergelijkbaar, maar een aantal vrienden en ik dachten beter af te zijn in Utrecht. Die studie sprak ons meer aan.”

Geen onbekende

Marcel van Hooijdonk Real Estate was geen onbekende voor Emiel, die in Haarlem ook al gebruik maakte van de diensten van de verhuurder. “Ik kom oorspronkelijk uit Brabant. Haarlem ligt dan ook niet bepaald om de hoek. Via Facebook kwam ik uit bij het pand van Marcel van Hooijdonk, een andere student bood het aan. Het was allemaal vrij snel geregeld.” Na slechts een jaar liet hij Haarlem al achter zich vanwege de keuze om naar Utrecht te gaan. Heel rouwig was Emiel daar niet om. “Sommige dingen waren wel echt aan vervanging toe, zoals de vloerbedekking. En ik had natuurlijk veel zin in mijn nieuwe opleiding.”

In de zomer werd de kamerspeurtocht tijdelijk op zijn beloop gelaten. “Omdat het nu eenmaal enorm lastig is om in Utrecht een kamer te vinden”, benadrukt Emiel. “Ik woonde tijdelijk weer thuis en bij de start van het nieuwe schooljaar ging ik weer actief op zoek.” Na een aantal hospiteeravonden en eindeloze reacties op kameradvertenties, bleek dat Marcel van Hooijdonk nog woonruimten beschikbaar had. “Dat had ik niet verwacht. Het schooljaar was inmiddels al begonnen en het aanbod daalde. Via Marcel van Hooijdonk Real Estate kon ik een bezichtiging inplannen, waarna de bevestiging snel volgde.”

Goed geregeld

Een aantal mailtjes en intakegesprek later ontving Emiel de sleutel van zijn nieuwe kamer. “De bezichtiging verliep soepel, net als het ondertekenen van mijn contract en de sleutelontvangst. Alleen zou ik als tip wel mee willen geven dat het intakegesprek misschien ook telefonisch of per mail kan gezien de korte tijd dat het gesprek innam.” In Utrecht zit hij in ieder geval goed. “Ik heb het naar mijn zin. Ik woon op een fijne locatie met alles om de hoek. Als ik geen zin heb om te koken, kan ik naar de Chinees om de hoek. Pak ik een eenpersoons menu”, vertelt hij met een knipoog. “Mijn kamer is ook een stuk groter dan de vorige in Haarlem, dat is ook mooi meegenomen. De badkamer en keuken deel ik met nog drie studenten. Alles ziet er netjes uit.” Of hij hier nog lang blijft wonen? “Als het aan mij ligt wel. Ik zit hier prima. Marcel van Hooijdonk heeft het allemaal goed geregeld.”

Terug naar referentie overzicht