Dimitros & Nikki
Interview met werkende studenten in Utrecht

Referentie

Dimitros & Nikki

Het Griekse koppel Dimitris (33) en Nikki (26) is al enige tijd neergestreken in hartje Nederland: Utrecht. Waar Nikki aan de Universiteit Utrecht bezig is met haar tweede master geotechniek, werkt Dimitris aan een carrière in de elektronische muziekindustrie met als hoogtepunt de lancering van een nieuw album in februari. Samen timmeren ze hard aan de weg om te kunnen blijven in de stad die ze beiden hun ‘thuis’ noemen.

Al snel komen we tijdens het interview op de vraag hoe twee Griekse jongvolwassenen in Nederland terecht komen. “Ik wil dolgraag werk vinden in Nederland als geotechnisch expert”, begint Nikki. “Om die kans te vergroten ben ik gestart met mijn tweede master.” En die vond ze in Utrecht, aan de plaatselijke universiteit. Via Marcel van Hooijdonk wist het stel een mooie woonruimte te vinden aan de singel van de Domstad.

 

Dimitris volgde tegelijkertijd de voetsporen van zijn vriendin naar West-Europa. “Nadat ik mijn diploma Computertechniek behaald had, wilde ik verder werken aan een carrière in de elektronische muziekindustrie om Nederland. Inmiddels treed ik regelmatig op en zijn we samen ook werkzaam als DJ.” Het is tevens niet Dimitris’ eerste verblijf op vreemde bodem: “Als Erasmus student heb ik een jaar gestudeerd in Karlsruhe, Duitsland. Dat was mijn eerste jaar in het buitenland.” Plannen om hun stulpje in Utrecht te verlaten, heeft het koppel voorlopig nog niet. “Daarom hebben we samen laminaat gelegd in ons appartement, uiteraard met toestemming van Marcel van Hooijdonk.” De huisbaas stemde niet alleen in met het voorstel, maar droeg zelfs een financieel steentje bij. “Het resultaat vond Marcel erg mooi. Daarom stelde hij voor een deel mee te betalen aan de gemaakte kosten. Echt super”, aldus Dimitris.

 

Nikki nadert het einde van haar master geotechniek. “Ik ben momenteel aan het afstuderen en daarom stagiaire bij een geotechnisch bedrijf. Daarna zou ik graag aan de slag willen bij een dergelijke organisatie. Hier in Nederland staan een van de beste geotechnical-construction company’s”, vertelt de studente. In de weekenden werkt ze nog extra. “Onder andere dus als DJ, samen met Dimitris. Daarnaast heeft Dimitris nog een bedrijfje in Griekenland, waarvoor hij regelmatig heen en weer reist”, vertelt Nikki. Het vormt geen belemmering en van heimwee is ook geen sprake. Dimitris: “Het is Utrecht dat we ons thuis noemen.”

Terug naar referentie overzicht